random determination

Dobrodošli na moj blog

23.06.2010.

My silver line

U bezimenoj tami, nespremna i neiskusna sama sam se učila hodati. Nakon bezbrojnih modrica, pocijepane kože i slomljenih suza načinila sam prve sigurne korake  i od tada ništa više nije isto. U to vrjeme sam zatvorenih očiju zamišljala draga lica i osobe koje su me kupale u medenim riječima i obećanjima. Pocijepavši ružičastu zavjesu koja je bila između mene i njih ugledala sam sablasne karikature i skoro oglušila od njihovih trulih ali prodornih glasova koji su penetrirali u moju svijest žestinom najoštrije sablje. Od tada ništa nije isto.

Prizivala sam duhove mojih starih ljubavi, ali su bili nedostižni. Mora da sam unijela pogrešan kod.. Telepatija ponekad strašno cjepidlači. Naravno da ne mogu doći kada ljubav postoji samo u sadašnjosti. Sjećanje na Prošlost je samo uljepšana varijanta proživljene gluposti kojoj gradimo hramove i ljubomorno je čuvamo, jer je ona jedina konstanta koju imamo u ovom životnom logaritmu.

Postala sam svjesna nedorečenosti mog postojanja i količine inputa drugih ljudi u misli koje su trebale biti samo moje. Od tada ništa nije isto.

Odlučila sam aplicirati stroga pravila navigacije kroz prašnjave hodnike mog uma. Krećem se samo unaprijed označenim tunelima koji su pročišćeni i dekontaminirani. Danima sam  gradila elektromagnetne granične prijelaze za sve ono što ne želim da čujem i znam. Striktan pravilnik rada.. Ne želim moraliziranje, pridike, pametovanje ni izjave ljubavi koji se sastoje od riječi ili praznih gesta.  Mozak mi postaje sve više imun na takve podražaje i šalje sve manje impulsa mojoj maloj emotivnoj pumpici.. Osjećam se tako oslobođeno.

Nakon dvadeset godina spoznajem osjećaj cirkuliranja života kroz vene koje su predugo bile začepljene naslagama trulih obećanja i razočarenja.

Možda je samoljublje jedina emcija koja me neće odvesti na ivicu kanjona i onda me slatkorječivošću namamiti da sama skočim. Ne stidim se . Jednom se živi,a ja sam imala tu privilegiju da se rodim dva puta. Ne želim to prokockati.

Sada napokon znam percipirati oblake i sunce i gužvu na ulici i suze i ljepotu. Napokon!

random determination
<< 06/2010 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
5805

Powered by Blogger.ba